Telefoon: 03 230 81 81

Solgar

Wat maakt Solgar zo bijzonder?

 

Eigen productie

Voor Solgar is kwaliteit het belangrijkste ingrediënt in de ruim 300 verschillende producten. Daarom produceert Solgar, als één van de weinige bedrijven, zelf de producten. Dit houdt veel meer in dan het verpakken van het eindproduct. Solgar houdt elke stap in eigen hand. Van de inkoop van de meest zuivere grondstoffen, het controleren van de kwaliteit, het ontwikkelen van formules, tot het controleren van elke stap in het productieproces. Om uiteindelijk een eindproduct te kunnen verpakken en wereldwijd te verzenden.

 

Donker glas

Voedingsstoffen kunnen oxideren en een interactie hebben met de verpakking. Daarom zijn de Solgar producten verpakt in donker glas. Donker glas laat vrijwel geen licht of lucht door, waardoor oxidatie wordt tegengegaan. Ook heeft glas geen interactie met de supplementen, zoals bij plastic verpakking vaak wel gebeurt. En, minstens zo belangrijk, het glas is recyclebaar en belast het milieu niet onnodig.

 

GMP

Solgar beschikt over de meest geavanceerde productiefaciliteiten en voldoet ruimschoots aan de eisen van de GMP (Good Manufacturing Practice). Elk product is geproduceerd volgens de strengste richtlijnen op het gebied van produceren en verpakken van voedingssupplementen.

 

Ruim 100 verschillende controles

Bij Solgar wordt elke stap in het productieproces zorgvuldig gecontroleerd, van grondstof tot eindproduct. Grondstoffen worden onderzocht, onder andere op zuiverheid, potentie en versheid. De nieuwste technologische middelen zoals High Performance Liquid Chromatography (HPLC) en Gas Chromatography worden hierbij toegepast. Alleen als uit de onderzoeken blijkt dat de grondstof aan alle eisen voldoet mag deze gebruikt worden in het verdere productieproces.

Controle van grondstoffen is slechts het begin. Het productieproces als geheel wordt door een team van biochemici nauwgezet gevolgd. Zij controleren of de supplementen volgens de vaste formules worden geproduceerd. Ons meest bekende multi-vitaminen/mineralen complex “VM 75”, mag Solgar pas verlaten als het meer dan 100 verschillende controles heeft ondergaan.

Zo kunt u er vanuit gaan dat elk ingrediënt dat op de gouden etiketten vermeld staat, ook daadwerkelijk in het eindproduct aanwezig is en dat elke capsule of tablet een gelijke hoeveelheid werkzame stoffen bevat.

 

Geïsoleerde productieruimtes

Om garant te staan voor een constante versheid van de producten, produceert Solgar in kleine productieseries. Elke fase van het productieproces gaat gepaard met kwaliteitscontroles. Elke controle wordt gevolgd door een tweede controle, zodat geen stap verkeerd kan gaan.

Om u bovendien de zekerheid te geven dat de voedingssupplementen van optimale zuiverheid zijn, worden de voedingssupplementen en kruidenpreparaten in afzonderlijke, geïsoleerde ruimtes geproduceerd. Kruisbesmetting van de grondstoffen wordt hiermee vermeden en elke vorm van vervuiling wordt zo buiten de deur gehouden.

 

100% labelclaim

U wilt natuurlijk weten welke ingrediënten verwerkt zijn in uw voedingssupplement. Daarom vermelden de Solgar etiketten feiten en geen verhalen. Bovendien hanteert Solgar een 100% labelclaim. Hiermee heeft u de garantie dat alle actieve bestanddelen nog voor minimaal 100% aanwezig zijn op de datum die vermeld staat op het product.

 

Verkrijgbaar bij Kruispunt Apotheek!

Author Info

netcomm_experts