Telefoon: 03 230 81 81

Optimale Gezondheid met Voedingssupplementen

Het kennen van een uitgebalanceerde voeding en de juiste hoeveelheden voedingsstoffen tot u nemen elke dag opnieuw, is soms een moeilijkere taak. In functie van uw leefpatroon zou het kunnen dat er tekorten van stoffen ontstaan die voor uw lichaam noodzakelijk zijn.

Voedingssupplementen dragen bij tot een evenwichtige en optimale gezondheid. Natuurlijke voedingssupplementen worden heel goed door het lichaam opgenomen en garanderen een optimale werking.

Wat is een voedingssupplement?

Een voedingssupplement is een voedingsmiddel dat bedoeld is als aanvulling op de normale voeding. Het is, volgens de wet, een geconcentreerde bron van één of meerdere vitaminen, mineralen of andere nutriënten met een voedingskundig of fysiologisch effect.

Een voedingssupplement staat tussen voeding en geneesmiddelen. Bij voedingssuppletie heb je producten met plantaardige origine. Dit is dan de fytotherapie of plantengeneeskunde. Je hebt ook producten zoals de probiotica en vitaminen en mineraal suppletie.

Alle op de markt correct geregistreerde producten kunnen in de apotheek bekomen worden en met de door u geëiste adviezen begeleid worden.

Bij het nemen van bepaalde medicijnen voor de maag, kan er een tekort ontstaan aan welbepaalde vitaminen en mineralen.

Bij het nemen van bepaalde vet-afdrijvende medicijnen kan er een wezenlijk tekort ontstaan aan vet-oplosbare vitaminen en kunnen medicijnen die u tegelijkertijd moet nemen in werking verzwakt of versterkt worden.

Dit zijn maar enkele voorbeelden die de noodzaak aantonen van een juist inzicht in de aanwending van slankheidsmiddeltjes en voedingssupplementen.

Betere voedingssupplementen

Een leven in balans is spijtig genoeg allesbehalve een evidentie daar onze samenleving en zijn druk op ons welzijn daar soms haaks op staan. Gelukkig zijn we als mens flexibel en kunnen we veel aan en verwerken. Op een gegeven moment echter is onze rek van het lichaam op.

De eerste klachten (alarmsignalen) komen op. Dit is het moment dat we moeten bijsturen, liefst door onze levenshouding aan te passen. Daar dit niet altijd mogelijk is, is het gebruik aangewezen van de betere voedingssupplementen of nutriceutials.

Deze balanceren tussen voeding en medicatie als statuut maar met zulk hoge dosering aan actieve ingrediënten dat ze effectief als medicament werken. Enkel zijn ze niet officieel geregistreerd als medicament. Deze kunnen een therapeutisch effect uitoefenen om je balans in evenwicht te krijgen.

Dit is een beetje het onontgonnen terrein door de klassieke geneeskunde. Op dit gebied kunnen apothekers een unieke rol spelen. Dit vereist wel dat we ons daarin laten bijscholen, dat we een goede selectie maken van bedrijven met hun producten.  Kruispunt Apotheek kan u hierin met zijn expertise bijstaan.

Anti-veroudering

De elementen of nutriceutials die ons genezen, hebben nog een breder toepassingsgebied. In lagere doseringen zijn ze het ideale anti-verouderingsproduct.

Het is zo dat men bij epidemiologische studies ziet dat Aziaten soepeler zijn en minder kampen met de klassieke westerse aandoeningen op ons bewegingsapparaat.

Dit is simpel uit te leggen aan de hand van onze verarmde landbouwgronden. Door de intensieve landbouwcultivatie van onze gronden zitten er te weinig essentiële voedingsstoffen (zoals Silicium en vele andere vitaminen) in onze voeding. “Men kan verhongeren met een bord vol eten.”, is een terechte uitspraak van vele voedingsdeskundigen.

SOLGAR

Solgar Pure Gold

Solgar is sinds 1947 toonaangevend in voedingssupplementen. Een wetenschappelijk team van experts op het gebied van voeding en gezondheid is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de hoogwaardige formules. Zij geven u de garantie dat elk Solgar product uitgebreid is gecontroleerd op zuiverheid, werkzaamheid, stabiliteit en veiligheid.

Geen allergenen

Van kwaliteitsproducten mag u verwachten dat zij geen allergische reacties oproepen. Daarom streeft Solgar er naar allergenen uit de producten te weren. Vrijwel alle Solgar producten zijn vrij van suiker, zuivel, zout, zetmeel, gist, tarwe, gluten, conserveringsmiddelen en synthetische kleur- en smaakstoffen.

Voor iedereen

Om zoveel mogelijk tegemoet te komen aan uw persoonlijke behoefte heeft Solgar een assortiment van ruim 300 verschillende producten. Op de etiketten kunt u lezen of het product geschikt is voor vegetariërs en veganisten, vrij is van genetisch gemanipuleerde soja en kosher of halal is.

Donker glas

Voedingsstoffen kunnen oxideren en een interactie hebben met de verpakking. Daarom zijn de Solgar producten verpakt in donker glas. Donker glas laat vrijwel geen licht of lucht door, waardoor oxidatie wordt tegengegaan. Ook heeft glas geen interactie met de supplementen, zoals bij plastic verpakking vaak wel gebeurt. En, minstens zo belangrijk, het glas is recyclebaar en belast het milieu niet onnodig.

Solgar Producten

Multi-vitaminen

Mineralen

Vitamine C

Vitamine A & D

Speciale supplementen

Vetzuren

Spijsvertering

Kruiden gestandaardiseerd

Kruiden full potency

Kruiden complexen

Aminozuren

Vitamine B

B-complex

Anti-oxidanten

Vitamine E

Gold Specs™

Lecithine

Caroteen

Vezels

Vitamine K

Eiwitten

Vitaminen en mineralen voor een gezond lichaam

Vitaminen en mineralen zijn essentiële voedingsstoffen die ons lichaam niet zelf kan vormen. We moeten ze dus via de voeding opnemen.

Hoewel vitaminen geen energie leveren (zoals koolhydraten, vetten en eiwitten), zijn ze noodzakelijk en essentieel voor het organisme. Niet alleen een vitaminetekort kan nadelige gevolgen hebben voor de gezondheid. Overdreven grote dosissen van bepaalde vitamines (zoals vitamine A, D, E, K) en mineralen (o.a. selenium) kunnen eveneens nadelig zijn.

Het is heel belangrijk om van deze voedingsstoffen optimale hoeveelheden op te nemen. Dankzij een optimale aanvoer kan een reserve in ons lichaam worden aangelegd om ook onder ongunstige omstandigheden aan de noden te voldoen.

Silicium is een zeer onderkend mineraal. Men mag gerust zeggen het moeder der mineralen. Het mag dagelijks ingenomen worden en heeft een regulerende functie voor andere mineralen zoals calcium. Cruciaal, net zoals bij andere vitaminen is een goed opneembaar Silicium primordiaal.

Goedkope maar ook dure alternatieven zijn in tal van reformwinkels en supermarkten te krijgen. Essentieel is de kennis over de echte inhoud van het product. Dit is HET TERREIN van een goede apotheker.

Het vereist kennis en bijscholing die omgezet wordt in raad aan onze patiënt. Bij ons komt kwaliteit en kennis op de eerste plaats. We geloven steevast dat een goed resultaat voor het lichaam aan een correcte prijs beter beloond wordt dan een korte visie van enkel verkoop en korting.

Noodzakelijk advies door apotheker

In de apotheek kunnen we specifieke samenstellingen maken in functie van de specifieke noden van de patiënt. Dit kan van belang zijn indien er reeds verscheidene producten gecombineerd worden en het kan interessant zijn indien er reeds aanzienlijke budgetten vruchteloos naar afslankmiddeltjes zijn gevloeid.

Er is een ongelooflijk groot aanbod van voedingssupplementen op de markt te verkrijgen. Er moet echter gezorgd worden dat een tekort niet een teveel wordt. Dit is niet altijd een probleem, maar we mogen hier niet lichtzinnig mee omspringen.

We kunnen rustig vanuit onze zetel thuis bijna elk product bestellen en aangeleverd krijgen in een kartonnen doosje in de voor ons dikwijls belangrijke discretie. Maar het is belangrijk om direct contact met vakmensen op te nemen, waarbij deze verplicht zijn onmiddellijk verantwoordelijkheid te nemen voor hun advies.

Kruispunt Apotheek staat u met raad en daad bij en bekijkt met u samen welke supplementen voor uw specifieke behoefte waardevol is. Vraag ons daarom vrijblijvend om advies.

Ontdek ons Ruime Aanbod aan Kwalitatieve Merken voor Voedingssupplementen: