Telefoon: 03 230 81 81

Ontdek de kracht van homeopathie

Het is alom geweten dat vele mensen bij het tot zich nemen van een strikt homeopathisch middel een vermindering krijgen van de symptomen. Een homeopathisch medicijn is gebaseerd op het maken van heel hoge verdunningen van standaard producten, meestal rechtstreeks uit de natuur onttrokken zoals mineralen, planten, dieren en zelfs uit stoffen die geproduceerd worden bij bepaalde ziektes.

Kruispunt Apotheek heeft de nodige expertise om u met raad en daad bij te staan bij de keuze van de juiste homeopathische middelen ter ondersteuning van uw gezondheid.

Wat is homeopathie?

Homeopathie is een alternatieve holistische (mens centraal) geneeswijze.

Volgens de homeopathie zijn symptomen geen uiting van de ziekte zelf, maar van de strijd die het lichaam tegen de ziekte voert. Homeopaten gaan ervan uit dat men het natuurlijke verdedigingsmechanisme kan versterken door het lichaam een stof toe te dienen die dezelfde symptomen geeft als de ziekte. Men noemt dit het gelijksoortigheidsprincipe

Een ander principe van de homeopathie is dat men de kracht van een geneesmiddel behoudt en zelfs versterkt door het product te verdunnen en te schudden. Sterke verdunning doet de schadelijke neveneffecten verdwijnen en voorkomt gewenning. Een homeopathisch geneesmiddel kan evenwel de symptomen tijdelijk versterken.

Behandelingen


HOMEOPATHIE EN MENOPAUZE
UW BABY HELPEN ALS HIJ TANDJES KRIJGT
DE WINTER IN TOPCONDITIE
HOOIKOORTS
DE OORZAKEN VAN STRESS AANPAKKEN
HOMEOPATHIE EN SPORT
DE REISAPOTHEEK
ZORG GOED VOOR UW HUID
GRIEPACHTIGE TOESTANDEN

Het merendeel van de homeopathische geneesmiddelen kunnen genieten van een gedeeltelijke terugbetaling door het ziekenfonds.

Homeopathie wordt door Kruispunt Apotheek verdeeld met kennis van zaken. Hierdoor kan je rekenen op de hoogste kwaliteitsgarantie.

Boiron, Unda, Heel en A. Vogel zijn kwaliteitsmerken die we u kunnen aanbevelen en die verkrijgbaar zijn in onze apotheek.